چت در واتساپ
تماس تلفنی
چت در واتساپ
تماس تلفنی
شما اینجا هستید : سازه آزمون فولاد  -> اخبار و مقالات >

اخبار و مقالات

دستورالعمل مراحل اجرای جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد
با توجه به بررسی های انجام شده توسط کمیته آموزش ؛ تحقیق و توسعه انجمن صنفی جوشکاران فورجینگ سر به سر میلگرد، جهت یکسان سازی و یکپارچگی صحیح انجام مراحل اجرای جوشهای فورجینگ  سر به سر میلگرد در کشور کار در پروژه های ساختمانی و عمرانی با رعایت موارد زیر می بایست صورت پذیرد: • با توجه به احتمال تغییرات در قیمت ها و شرایط و ضوابط کار توصیه میگردد آخرین ورژن (بازبینی) این دستورالعمل را از سایت انجمن دانلود فرمایید.
چرا جوشکاری میلگردهای کوتاه در فورجینگ گران است؟
امروزه شاهد استفاده گسترده از جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در پروژه های ساختمانی و عمرانی در سراسر کشور هستیم. در زمان قدیم در صورت بروز مشکلاتی مثل شکستن بلت یا کوتاه آمدن میلگردهای انتظار یا تغییر در نقشه ها و اجرای اشتباه در آرماتوربندی روش خوب و مطمعینی برای اتصال میلگردها وجود نداشت. امروزه با استفاده از جوش سربسر میلگرد به راحتی میتوان این مشکلات را حل کرد.
جوشکاری فورجینگ دو میلگرد غیر هم سایز چگونه است؟
در روش جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد حرف اول و آخر را تبحر و تخصص اپراتور و تجهیزات حرفه ای وی میزند. بعضا شما در انتخاب پیمانکار جوش فورجینگ سر به سر میلگرد با قیمت های متفاوتی روبرو میشوید که علت اصلی آن تجربه کاری و تخصص یک اپراتور و نوع تجهیزات وی میباشد. متاسفانه بعضی از کارفرماها بدون دقت به نکات این مقاله اقدام به انتخاب پیمانکاران بی تجربه و یا با تجهیزات نامناسب می نمایند که نتیجه کار دوباره کاری یا درگیری با پیمانکار و ایجاد ضرر و زیان در کار میشود که گاهی جبران ناپذیر میباشد.
کپسول گاز استیلن 40 لیتری
کپسول های گاز استیلن 40 لیتری یا همان ۱۲ پوندی یک محصول بسیار کاربردی در صنعت جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد هستند. این کپسول ها ظرفیت و گنجایشی معادل 40 لیتر و یا 12 پوند گاز استیلن C2H2 را دارند. بدنه این محصول از ورق فولادی ساخته شده است و وزنی معادل 49 کیلوگرم دارد. این کپسول ها عمدتا در رنگ زرد و گاها در رنگ قهوه ای به بازار عرضه شده است. فشاری کاری و فشار تست این کپسول گاز به ترتیب برابر با 20 بار و 60 بار است. ارتفاع سیلندر این کپسول ها برابر با 1529 میلی متر بوده و اندازه مناسبی از لحاظ راحتی حمل و نقل دارند. در هنگام استفاده از هر نوع کپسول گاز باید به نکات ایمنی توجه و با دقت بسیار آن ها را رعایت کرد.
جوشکاری فورجینگ نجات دهنده انسانها در زلزله
صبح روزیکشنبه ۱۵ مرداد ۱۴۰۲ یعنی ۲۹ سال بعد از زلزله کوبه ژاپن در یک اقدام شهرداری تعداد زیادی از ساختمان های در حال ساخت و نیمه کاره در منطقه ۱۹ تهران تخریب شد و در حین تخریب غیر اصولی تعدادی انسان جان خود را از دست دادند. خبر ناراحت کننده ای بود اما پس از چند روز از گذشت این حادثه و آرام شدن شرایط و به همراه همکاران خود در مرکز ملی مقاوم سازی ایران همانند بررسی های انجام شده روی سازه ساختمانهای تخریب شده در حادثه پلاسکو؛ زلزله کرمانشاه ؛ حادثه متروپل  و... اقدام به بررسی وضعیت عملکرد سازه ها و بالاخص جوشهای تخریب شده نمودیم.  
جوشکاری میلگرد و ضوابط آن
در این مقاله قصد برسی جوشکاری میلگرد و ضوابط آن را داریم. میلگرد دارای ویژگی هایی است که از آن در ساخت و ساز استفاده گسترده ای می شود. در بحث ساخت و ساز با خم کردن میلگرد برش میلگرد و جوشکاری آن ها به یک دیگر و یا به دیگر اجزای موجود در کار از آن ها استفاده می کنند. البته باید بدانید که همه ی میلگرد ها از قابلیت جوشکاری برخوردار نیستند. جوشکاری میلگرد و ضوابط آن به نوع میلگرد و ترکیب شیمیایی به کار رفته در آن بستگی دارد. استفاده از جوشکاری میلگرد در ساختمان هایی با ارتفاع زیاد بیشتر به چشم می خورد. همانطور که گفتیم همه ی میلگرد ها دارای قابلیت جوشکاری نیستند.در واقع این خصلت به میزان کربن به کار رفته در ساخت میلگرد بستگی دارد. اگر در پروژه ی شما نیاز به جوشکاری میلگرد هست در هنگام خرید باید به اطلاعات ترکیب شیمیایی آن توجه کنید. میزان کربن به کار رفته در میلگردی که می خواهید خریداری کنید باید کم تر از 51 درصد باشد. در غیر این صورت میلگرد شما دارای قابلیت جوشکاری نخواهد بود. اگر درصد کربن میلگرد بالای 51 باشد و شما جوشکاری انجام دهید آرماتور یا میلگرد دچار شکستگی می شود و با گذشت زمان پروژه شما از هم فرو می پاشد.  در ادامه برسی خواهیم کرد که کدام میلگرد ها دارای قابلیت جوشکاری هستند:
آزمایشگاه کالیبراسیون دستگاه های جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد
با توجه به گذشت بیش از 14 سال (از سال1387) از ورود اولین دستگاه جوشکاری سر به سر میلگرد به روش اکسی استیلن یا همان فورجینگ به ایران و مستهلک شدن تعداد زیادی از دستگاه های فعال و در حال کار در سراسر کشور، لزوم کنترل سلامت و کیفیت کارکرد این ابزار ضروری گردید.
چه نکاتی را مهندس ناظر در پروژه فورجینگ باید رعایت کند؟
با گسترش استفاده از جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در پروژه های ساختمانی و عمرانی سراسر کشور، نیاز به داشتن اطلاعات کافی توسط مهندسین و ناظرین مستقر در کارگاه ها جهت کنترل پارامتر های مهم و حیاتی در مراحل اجرای جوشکاری فورجینگ ضرورت پیدا نموده است. یک مهندس و ناظر در پروژه می بایست در مراحل مختلف عوامل و مستندات مهمی که در زیر توضیح داده می شود را به ترتیب کنترل نماید.
انجام آزمایش التراسونیک بر روی جوشهای فورجینگ
مطابق دستورالعمل تدوین شده در کمیته آموزش ؛ تحقیق و توسعه انجمن صنفی جوشکاران فورجینگ سر به سر میلگرد که برگرفته از استاندارد (JIS 3062) می باشد برای حصول اطمینان از کیفیت جوشهای اجرا شده به روش جوش سر به سر میلگرد می بایست همان امواج مافوق صوت (Ultrasonic Nondestructive Testing) با استفاده از روش فرستنده و گیرنده (TR ULTRASONIC PROBE) و با پراب های با فرکانس 5 مگاهرتز انجام شود.
آموزش و صدور گواهینامه رسمی جوشکاری فورجینگ توسط سازمان فنی و حرفه ای کشور
پیرو پیشرفت روز افزون استقبال از تکنولوژی جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد و گسترش روز افزون علاقه مندان به این صنعت نوپا و مفید در ساختمان سازی لزوم ساماندهی و گسترش آموزش اصولی و حرفه ای این تخصص بیش از پیش پدیدار گشت. برای اولین بار شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد با همکاری سازمان فنی حرفه ای کشور و موسسه مقاوم سازی و بهسازی لرزه ای ایران در سال ۱۳۹۱ اقدام به تدوین استاندارد آموزش شایستگی تحت عنوان جوشکاری فشاری میلگرد با گاز سوختنی در گروه شغلی جوشکاری و بازرسی جوش نمود.
دوره رایگان ایمنی در صنعت فورجینگ
در راستای ارتقا سطح فنی و به روز رسانی فورجینگ کاران محترم، شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد اقدام به برگزاری دوره تخصصی آموزش نکات ایمنی جوشکاری فورجینگ نموده است.  
تقاوت شیرهای برقی و مکانیکی در پمپ های هیدرولیک در جوشکاری فورجینگ
با گسترش و افزایش استقبال عمومی در هر صنعت و تجارتی متاسفانه افراد فاقد تخصص و دانش فنی وارد مشاغل و کارهای تخصصی شده و با دانش فنی اشتباه خود تلاش به گسترش اظلاعات ناقص مورد نظر خود با هدف سودجویی و پیشبرد منافع مالی شخصی میگردند.
اولین دوره تخصصی آموزشی نکات ایمنی جوشکاری میلگرد با گاز به روش فورجینگ
اولین دوره تخصصی آموزشی نکات ایمنی جوشکاری میلگرد با گاز به روش فورجینگ با هماهنگی به عمل آمده با سازمان نظام مهندسی ساختمان استان تهران و شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد و آموزشگاه فنی و حرفه ای اتصال جوش اولین دوره تخصصی آموزشی نکات ایمنی جوشکاری میلگرد با گاز به روش فورجینگ در محل برگزاری دوره های آموزش فورجینگ با موفقیت برگزار گردید.  
حضور شرکت سازه آزمون فولاد در همایش زلزله و مدیریت بحران تیرماه 1401
حضور شرکت سازه آزمون فولاد در همایش زلزله و مدیریت بحران تیرماه 1401 به همت جناب آقای مهندس قلی زاده مهندس اربابی و مهندس گلستانی همکاران خوب شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد در مرکز استان خراسان شمالی همزمان با سالگرد زلزله منجیل و رودبار همایشی با عنوان زلزله و مدیریت بحران در تاریخ 31 خرداد و 1 تیر ماه 1401 در شهر بجنورد برگزار گردید که نماینده شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد اقدام به برپایی نمایشگاه وکارگاه آموزش عملی فورجینگ در کنار این همایش نمود.
الزام انجام بازرسی و کنترل کیفیت جوشکاری در سازه های فلزی ساختمانی و صنعتی
امروزه با رشد ساخت و ساز های بلند مرتبه و مدرن در ایران و بالا رفتن ارزش ملک های مسکونی و تجاری و صنعتی لزوم ساخت و ساز های با کیفیت و شناسنامه دار احساس شده است و سازندگان معتبر و صاحب نام بدون داشتن مشاوران کار آزموده و با تجربه در پروژه ها خود سرمایه خود را بی مورد هزینه نمی کنند. با رشد اطلاعات و دانش عمومی مردم مطالبه گری در خصوص کیفیت ساختمان ساخته شده چه از نظر متریال مصرفی و دیزاین داخلی و نما و چه از نظر مصالح مصرفی بیش از گذشته شده است. اطلاع مردم و خریداران از مقوله مهم مقاومت ساختمان در برابر زلزله باعث شده که آنها در هنگام خرید به نوع سازه فلزی و مدارک و مستندات نشان دهنده مهندسی ساز بودن اسکلت فلزی ساختمان اهمیت بدهند و از سازنده در این مورد پرس و جو کنند. 
آشنایی با علامت های اختصاری میلگردها
در تمامی فرآیندهای تولید در کارخانه ها لزوم مشخص کردن اطلاعات فنی بر روی محصول و درج مشخصات تولید کننده جهت اطلاع مصرف کننده و خریدار الزامی می باشد. درج نام تولید کننده می تواند به خریدار این امکان را بدهد که از کیفیت و برند معتبر محصول مطمئن شده و با خیال راحت کالای مصرفی خود را استفاده نماید. میلگردهای مصرفی در پروژه های ساختمانی و عمرانی نیز از این موضوع مستثنی نمی باشند. داشتن اسم و یا علامت اختصاری کارخانه تولید میلگرد می تواند نشان از اصل بودن و تقلبی نبودن محصول نماید.  علاوه بر آن داشتن لیبل و پلاک فلزی هم جهت درج نوع و تیپ و سریال تولید محصول می تواند اطلاعات دقیق تری به مصرف کننده برساند که به دلایلی همچون سرعت بالای تولید و یا کنده شدن پلاک و لیبل در حمل و نقل و بارگیری و ... اخیرا این کار متأسفانه به درستی انجام نمی شود.
آینده صنعت جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد
بدون شک هر علم نو ظهور و هر تکنولوژی جدیدی روزی فراگیر خواهد شد. جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد نیز از این موضوع مستثنی نبود. در سال 1387 و در اولین حضور تکنولوژی جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در نمایشگاه بین المللی صنعت ساختمان تمامی بازدیدکنندگان برای اولین بار و با تعجب به فرآیند جوشکاری سر به سر میلگرد نگاه می کردند و اولین سوال آنها این بود که مگر در آیین نامه ها جوشکاری میلگرد ممنوع نیست؟
فورجینگ کار کیست ؟
امروزه با گسترش روز افزون استفاده از تکنولوژی جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در پروژه های عمران و ساختمان و مشخص شدن محاسن این فرآیند به عنوان روش  مطمئن، سریع و مقرون به صرفه جهت اتصال میلگرد های مورد استفاده در سازه های بتنی مسئله ای به عنوان روش و نحوه کنترل کیفیت و بازرسی جوش فورجینگ میلگرد به وجود آمده است. بد نیست در ابتدای امر به این موضوع اشاره شود که فورجینگ کار کیست؟ 
دستگاه برش سرد میلگرد مخصوص فورجینگ سر به سر میلگرد
با پیشرفت و تغییر تکنولوژی در دنیا ؛ تجهیزات و ابزار نیز دچار تحول و پیشرفت میشوند. کاترهای میلگردبر جدید مدل 2021 کمپانی گرزولد با تغیرات جدید علاوه بر سبک شدن در حدود 1.5 کیلوگرم نسبت به قبل با موتورهای جدید 1050 وات نسبت به موتورهای قبلی قدرت بیشتری دارند. همچنین تغییراتی در گیربکس های جدید اعمال شده که علاوه بر بهینه شدن و سبکتر شدن دستگاه تعداد دور بر دقیقه را به حدود 980 رسانده که این مهم باعث گردیده در پروژه های اجرای جوش سربسر میلگرد تعداد برش بیشتری با هر تیغه بتوان انجام داد. برق مصرفی دستگاههای برش سرد میلگرد جدید 100 ولت و 50 تا 60 هرتز و توان 1050 وات و 12 آمپر می باشد.
استاندارد های جوشکاری فورجینگ سربه سر میلگرد
این استاندارد که در بهمن ماه سال 1396 در سازمان ملی استاندارد ایران به تصویب کمسیون فنی تدوین استاندارد رسید برگرفته از استاندارد ملی ژاپن در زمینه روش آزمون و معیار پزیرش جوشکاری میلگردهای فولادی به روش حرارت فشار (فورجینگ) میباشد. در این استاندارد که با حضور نماینده شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد جناب آقای مهندس امیرقاسمی و دیگر اساتید محترم از دانشگاهها و مراکز علمی و مهندسی کشور به تدوین رسید ؛ موارد زیر عنوان شده است
نحوه عقد قرارداد جوشکاری فورجینگ سربه سر میلگرد
با توجه به گسترش روزافزون استفاده از جوشکاری فورجینگ سربه سر میلگرد در پروژه های ساختمانی و عمرانی سراسرکشور و لزوم نظارت دقیق بر صحت و کیفیت اجرایی تیم های اجرایی جوشکاری در پروژه ها رعایت موارد و نکات زیر بسیار مهم و حیاتی میباشد.
فاصله مجاز بین جوشهای فورجینگ چقدر است؟
نکته بسیار مهم در این روش اجرای کار جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد توسط افراد آموزش دیده و دارای گواهینامه مهارت جوشکاری فورجینگ میباشد. چون این روش یک فرآیند نیمه اتوماتیک و دستی میباشد لذا همانند تمام روشهای دیگر جوشکاری میبایست اپراتور جوش فورجینگ دارای گواهینامه مهارت و تائید صلاحیت جوشکار باشند. این گواهینامه میبایست توسط مراکز آموزش فنی و حرفه ای یا شرکت های دارای آموزشگاههای تخصصی مهندسی جوشکاری در زمینه جوش فورجینگ سر به سر میلگرد همچون شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد باشند. عدم داشتن گواهینامه جوشکاری و تائید صلاحیت اوپراتور جوشکاری فرجینگ بدون شک باعث اجرای غلط و عدم رعایت نکات ریز و ظریف کار و بروز فجایع جانی و مالی سهمگین در آینده خواهد شد.
نکات ایمنی در جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد
با گسترش روزافزون کاربرد جوشکاری فورجینگ سربه سر میلگرد در پروژه های متعدد ساختمانی و نبود نظام آموزشی و تایید صلاحیت دقیق و اصولی از طرف ارگان های مربوطه در خصوص آموزشهای اولیه نحوه کار و ایمنی و ارتقاع دانش تکنسین ها و اپراتورهای مشغول در این صنعت شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد به عنوان بنیانگذار این تکنولوژی در ایران برخود لازم دانست که بخشی از این اطلاعات را جهت استفاده عموم در سایت خود نشر دهد.
لزوم جایگزینی جوش سربه سر میلگرد با وصله پوششی
به گواه تجربه، عمده ضعف سازه های کشور ناشی از اجرای نادرست میباشد و نتیجه این روند اجرایی نادرست کاهش مقاومت اعضا و عمر مفید سازه ها بوده که ضمن تحمیل زیانهای اقتصادی و هدر رفتن سرمایه های ملی، طراحان را ناچار به محافظه کاری بیشتر در طراحی میکند. حال آنکه در علوم مهندسی و بلاخص در مهندسی عمران توجه به اقتصاد پروژه درکنار پارامترهای پایداری و ایمنی سازه، امری ضروریست. در حقیقت هنر مهندس طراحی مقاوم و بهینه میباشد. امروزه ساختمانهای اسکلت بتنی به نسبت بیشتر مورد بهره برداری قرار میگیرند و باتوجه به قطع میلگرد و نیاز به همپوشانی آن، حجم زیادی از فولاد مصرفی در محل پوشش دفن میشود که ضمن ایجاد پرت بالای میلگرد، چندان اتصال مطمئنی نیز نمیباشد.
بررسی سه نوع اتصال میلگرد اورلپ، کوپلینگ و AHP مدلسازي فورجینگ
در این تحقیق یک مدلسازي بر مبناي تصمیم گیري چند متغیره براي تحلیل سه نوع اتصال میلگرد آرماتور بندي سازه بتن آرمه ارایه شده است. سه نوع اتصال میلگرد 1: اتصال اورلپ 2: اتصال مکانیکی(کوپلینگ) 3: اتصال فورجینگ(جوش سر به سر) در نظر گرفته شده و مدلسازي براي پارامترهایی از قبیل هزینه اتصال، زمان مورد نیاز براي اتصال، طول اتصال، ابزار مورد نیاز براي اتصال و آزمایش کشش انجام گرفته است و در نهایت نتایج تحلیل سه نوع اتصال با یکدیگر مقایسه گشته است که در حالتهاي مختلف یکی از این روشها به صرفه می باشد.
نحوه محاسبه توجیه اقتصادی حذف اورلپ به کمک جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد
با توجه به برآوردهای انجام شده روش جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد قابل انجام بر روی میلگردهای 12 الی 32 می باشد ولی ارزش ریالی از جهت زمان و هزینه برای میلگردهای سایز 18 به بالا قابل توجیه است. محاسبات زیر برای سایزهای 18 الی 32 و با مبنای قیمت روز میلگرد در زمان محاسبه این جداول برآورد شده است و در صورت نوسان قیمت ها این اعداد قابل تغییر می باشد.
بومی سازی جوشکاری فورجينگ سربه سر ميلگرد
فرآیند جوش سر به سر میلگرد و یا در اصطلاح فورجینگ سر به سر میلگرد در سال ۱۹۵۲ میلادی و ابتداع به منظور کاربرد در صنایع حمل ‌و نقل ریلی در کشور ژاپن ابداع شد. با افزایش ساخت‌وساز‌های شهری و بلندمرتبه سازی، توجه به مقاوم‌سازی، استحکام بیشتر و حفظ امنیت جانی و مالی مردم با استفاده از این نوع اتصال در اهمیت قرارگرفته و به دلیل ضریب ایمنی بالای آن و کاهش هزینه‌ها، جوش سر به سر میلگرد به صورت جدی وارد حوزه ساخت‌ و ساز مسکن گردید. در این روش به جای روش قدیمی روی هم و قراردادن‏ و اورلپ میلگرد ، دو سر میلگرد به وسیله اعمال حرارت و فشار کنترل شده ای به یکدیگر اتصالی محکم تر و ایمن تر بر قرار می نمایند.
استفاده از فناوری سیستم جوشکاری سربه‌سر میلگرد در پروژه‌های عمرانی شهرداری مشهد
از میان تمام عوامل دخیل در ساخت سازه های فولادی، اتصال های جوشی از نارسایی های بیشتری برخوردارند. کیفیت پایین جوش، به علت عدم آموزش کلاسیک کافی در این زمینه برای جوشکاران و مهندسان، یکی از مهم‌ترین اشکالات موجود در اجرای جوشکاری ساختمان است. در بسیاری از موارد، سطح فلز در حال جوش به روغن یا مواد دیگر آلوده است، یا روی فلز زنگ‌زده و رنگ خورده جوش داده می‌شود. اکثر این جوش های متداول، از کیفیت پایینی برخوردار هستند. در بعضی موارد نیز براثر استفاده از فن های نامناسب جوشکاری، نقایصی چون تابیدگی و پیچش در قطعات اتفاق می‌افتد.
فرآیند QST و تکنولوژی THERMEXدر تولید میلگرد
تکنولوژی آبدهی و خود تمپرینگ (QST) به‌صورت یک عملیات درون خطی در واحدهای نورد به کار گرفته می‌شود که در دهه‌های 70 و 80 میلادی در نتیجه تقاضای مهندسین عمران برای میلگردهای فولادی آجدار مورد استفاده به عنوان آرماتور بتون ابداع شد. با استفاده از این روش میلگردهای ساختمانی به استحکام تسلیم حداقل 500 نیوتن بر مترمربع می‌رسند
تاریخچه و آشنایی با میلگرد
میلگرد یا آرماتور فولادی است که در بتن برای جبران مقاومت کششی پایین آن مورد استفاده قرار می‌گیرد. فولادی که به این منظور در سازه‌های بتن آرمه به کار می‌رود به شکل سیم یا میلگرد می‌باشد و فولاد میلگرد نامیده می‌شود.در کشورهای مختلف فولاد میلگرد با استانداردهای متفاوتی تولید می‌شوند و در هر استانداردی طبقه بندی مشخصی در ارتباط با خواص مکانیکی فولادها وجود دارد. در ایران قسمت عمده فولادهای میلگرد که توسط کارخانه ذوب آهن اصفهان  تولید می‌شوند با استاندارد روسی مطابقت دارند
ميلگرد هاي آلياژ سازي شده و ترمکس
فرآيندهاي توليد ميلگرد در کشورهاي پيشرفته جهان به روشهاي مختلف مي باشد . در استانداردهاي معتبر دنيا برحسب شرايط اقليمي هر کشور فرآيندهاي توليد بطور کاملاً روشن و با لحاظ پارامترهاي مختلف تحت کنترل قرار مي گيرند : 1-در کشور ژاپن كه از نظر شرايط اقليمي کشوري زلزله خيز مي باشد ، استاندارد ملي آن کشور JIS آناليز شيميايي را متناسب با فرآيند توليد ( از روش آلياژي ) تعريف مي نمايند و هيچگونه اشاره اي به فرآيند توليد از طريق عمليات حرارتي (ترمكس ) ننموده است و به عبارت ديگر مصرف ميلگردهاي ترمكسي در آن كشور توصيه نمي شود .
مزایای ساخت اسکلت فلزی پیچ و مهره ای
سرعت اجرای سازه های با اتصالات پیچ و مهره ای نسبت به اتصالات جوشی بالاتر و کاملا قابل لمس می باشد و زمان ساخت سازه های پیچ و مهره ای کمتر از سازه های با اتصالات جوشی است و با توجه به مدت زمان بالای اجرای پروژه های کشورمان این نوع از سازه ها جهت کاهش زمان ساخت پیشنهاد می گردد .
مراحل ساخت ساختمان های اسکلت فلزی
فرض كنيد يك پروژه اسكلت فلزي را بخواهيم به اجرا در آوريم ، مراحل اوليه اجرايي شامل ساخت پي مناسب است كه در كليه پروژه ها تقريبا يكسان اجرا مي شود ، اما قبل از شرح مختصر مراحل ساخت پي ، بايد توجه داشت كه ابتدا نقسه فنداسيون را روي زمين پياده كرد و براي پياده كردن دقيق آن بايستي جزئيات لازم در نقشه مشخص گرديده باشد. از جمله سازه به شكل يك شيكه متشكل از محورهاي عمود بر هم تقسيم شده باشد و موقعيت محورهاي مزبور نسبت به محورها يا نقاط مشخصي نظير محور جاده ، بر زمين بر ساختمان مجاور و غيره تعيين شده باشد.( معمولا محورهاي يك امتداد با اعداد 3،2،1و... شماره گذاري مي شوند و محورهاي امتداد ديگر با حروف c-b-a و ... مشخص مي گردند. همچنين بايد توجه داشت ستونها و فنداسيونهايي را كه وضعيت مشابهي از نظر بار وارد شده دارند ، با علامت يكسان نشان مي دهند : ستون را با حرف c و فنداسيون را با حرف f نشان ميدهند . ترسيم مقاطع و نوشتن رقوم زير فنداسيون ، رقوم روي فنداسيون ، ارتفاع قسمت هاي محتلف پي ، مشخصات بتن مگر ، مشخصات بتن ، نوع و قطر كلي كه براي بريدن ميلگرد ها مورد نياز است بايد در نقشه مشخص باشد. قبل از پياده كردن نقشه روي زمين اگر زمين ناهموار بود يا داراي گياهان و درختان باشد ، بايد نقاط مرتفع ناترازي كه مورد نظر است برداشته شود و محوطه از كليه گياهان و ريشه ها پاك گردد.سپس شمال جغرافيايي نقشه را با جهت شمال جغرافيايي محلي كه قرار است پروژه در آن اجرا شود منطبق مي كنيم ( به اين كار توجيه نقشه مي گويند) پس از اين كار ، يكي از محورها را (محور طولي يا عرضي ) كه موقيعت آن روي نقشه مشخص شده است ، بر روي زمين ، حداقل با دو ميخ در ابتدا و انتها ، پياده مي كنيم كه به اين امتداد محور مبنا گفته مي شود ؛ حال ساير محورهاي طولي و عرضي را از روي محور مبنا مشخص مي كنيم ( بوسيله ميخ چوبي يا فلزي روي زمين ) كه با دوربين تئودوليت و براي كارهاي كوچك با ريسمان كار و متر و گونيا و شاغول اجرا مي شود. حال اگر بخواهيم محل فنداسيون را خاكبرداري كنيم به ارتفاع خاكبرداري احتياج داريم كه حتي اگر زمين داراي پستي و بلندي جزئي باشد نقطه اي كه بصورت مبنا (b.m) بايد در محوطه كارگاه مشخص شود ( اين نقطه بوسيله بتن و ميلگرد در نقطه اي كه دور از آسيب باشد ساخته مي شود).
مراحل ساخت یک سازه فلزی در کارخانه
در کلیه مراحل ساخت ، کارشناسان دفتر فنی بخش فلزی در ارتباط مداوم با مهندسین تولید و کنترل کیفی مستقر در محل ساخت بوده و ضمن رفع مشکلات و موانع فنی و هدایت آنها ، کار ساخت را چه از نظر کمی و زمان بندی پروژه و چه از نظر کیفی و رعایت دقت ها و رواداری های اعلام شده در نقشه ها و جوشکاری پیگیری می نمایند . ضمناً کارشناسان مذکور به طور دوره ای بازدید و کنترل های کیفی لازم را انجام داده و قبل از حمل با همکاری و هماهنگی با ناظرین و بازرسین کارفرما تحویل گیرنده کار نسبت به تحویل قطعات ارسالی و یا رفع عیوب احتمالی در هر مرحله اقدامات لازم را بعمل می آورند . از نظر حفظ و رعایت مسائل ایمنی در کار ، کلیه پرسنل و گروههای کاری ساخت ، ضمن اینکه به طور معمول از طرف شرکت تحت شمول بیمه های تامین اجتماعی قرار دارند ، از مزایای بیمه های حوادث و عمر شرکتهای بیمه طرف قرارداد و نظایر آن نیز بهره‌مند می شوند .
دستورالعمل بازرسی سازه های پیچ و مهره ای
دانلود فایل PDF دستورالعمل بازرسی سازه های پیچ و مهره ای
اطلاعات تماس با ما
دفتر مرکزی : تهران، زعفرانیه، آصف، قبل از میدان اعجازی، نبش کیایی دوم
تلفن واحد اجرای پروژه : 09124443599
تلفن واحد فروش دستگاه: 09124443599
تلفن واحد آموزش: 09194443599 و 09024443599
تلفن دفتر مرکزی: 02122024660 (۸ خط)
 
تمامی حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد (STS) می باشد .
طراحی سایت و سئو : ایران طراح