با گسترش و افزایش استقبال عمومی در هر صنعت و تجارتی متاسفانه افراد فاقد تخصص و دانش فنی وارد مشاغل و کارهای تخصصی شده و با دانش فنی اشتباه خود تلاش به گسترش اظلاعات ناقص مورد نظر خود با هدف سودجویی و پیشبرد منافع مالی شخصی میگردند.
در این مقاله به ذکر علمی و صحیح تفاوت دو نوع شیر کنترل و تنظیم فشار پمپ های هیدرولیک برقی و مکانیکی مورد استفاده در صنعت جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در ایران می پردازیم تا مصرف کنندگان و خریداران این دستگاهها بتوانند اطلاعات صحیح از نحوه کارکرد دستگاهای خود داشته باشند.
این دو نوع شیر کنترل فشار در عمکرد یکسان بوده و از بدو ورود تکنولوژی جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در ایران در سال ۱۳۸۸ در حال استفاده بوده و بارها مورد آزمون و ارزیابی های مختلف قرار گرفته است و اعلام کارایی فقط یکی از این دو مدل جنبه علمی نداشته و صرفا با هدف تضعیف مدل دیگر میباشد و واقعیت ندارد.
شیرهای مکانیکی ( Pressure Valve )
شیرهای مکانیکی جهت کنترل فشار، سرعت فشار، شدت جریان روغن هیدرولیک طراحی شده اند. در این شیرها عملکرد سیستم کنترل از طریق باز و بست شدن دستی اجزای شیر و کاهش خروجی و فشار روغن توسط قسمت های مکانیکی در مسیر حرکت روغن انجام می شود.
شیر های برقی ( Pressure Switch )
شیرهای مکانیکی جهت کنترل فشار، سرعت فشار، شدت جریان روغن هیدرولیک طراحی شده اند. در این شیرها عملکرد سیستم از طریق باز و بست شدن اتوماتیک اجزا شیر و کاهش خروجی و فشار روغن توسط قسمت برقی در مسیر حرکت روغن انجام می شود.
تفاوت بین شیر برقی و شیر مکانیکی
هر دو مدل شیر برقی و مکانیکی در دنیای صنعت کاربردهای گسترده ای دارند. در شیرهای مکانیکی (دستی) به صورت دستی و با سیسم مکانیکی کنترل و هدایت روغن هیدرولیک صورت می گیرد حال آنکه در شیرهای برقی کنترل به صورت فرمان برقی ارسال شده به دریچه های تنظیم فشار بوده و هدایت روغن هیدرولیک با فرمان به دریچه های تنظیم فشار صورت می گیرد.
لازم به ذکر است که کارکرد این دو نوع شیر به واسطه تفاوت هایشان متفاوت نبوده و عملکرد هر دو در صنایع مختلف یکسان می باشد و بسته به نوع کاربرد و تعریف سیستم هیدرولیک طراحی شده هر دو نوع شیر قابل استفاده و جوابگوی صنایع مختلف می باشد. به طور کلی هزینه شیرهای مکانیکی (دستی) به واسطه سیستم قدیمی و اجزای پیچیده داخل تانک هیدرولیک نسبت به شیرهای برقی بیشتر و مشکل تر می باشد و از همین رو در صنعت جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد جهت سهولت در تعمیرات احتمالی بیشتر استفاده از شیر های برقی بیشتر متداول می باشد.
در پروژههای حساس عمرانی و صنعتی و ساختمانی که دوام و کیفیت جوش در اولویت و بسیار حايز اهمیت است، انتخاب برند دستگاه جوش فورجینگ نقش تعیینکنندهای در کیفیت عملیات جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد دارد. دستگاههای دایا ژاپنی با برخورداری از تکنولوژی روز، قطعات با دوام و سیستم کنترل دقیق فشار و دما، عملکردی بینقص، ایمن و قابل اعتماد را حتی در شرایط سخت پروژههای ساختمانی در شهرهای مختلف کشور فراهم میکنند. در مقابل، تجربه نشان داده دستگاههای چینی یا همان ریکن سکی RIKEN که اشتباها به اسم محصول ژاپن در بازار موجود است با وجود قیمت پایین، بهدلیل کیفیت ساخت ضعیف، خرابیهای مکرر در یونیت و پمپ هیدرولیک، افت فشار ناگهانی و ناپایداری شعله مشعل جوشکاری، در طولانیمدت باعث افزایش هزینههای نگهداری و خرابی زیاد ، باعث توقف کار در پروژه و عدم کیفیت جوش در آزمایشها و عدم تأیید ناظران پروژه میشوند. به همین دلیل، کارشناسان مهندسی جوش همواره استفاده از برندهای مطمئن مانند دایا ژاپن را به مشتریان خود توصیه میکنند.
تهیه و تنظیم :
واحد آموزش شرکت مهندسی سازه آزمون فولاد
بنیانگذار جوشکاری فورجینگ سر به سر میلگرد در ایران